Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Τα παράδοξα...

Αντώνης Δελλατόλας

Παράδοξο 1
Ο Πρωθυπουργός, είπε σε συνέντευξη του στην Καθημερινή, ότι όποιος δεν θεωρεί το χρέος βιώσιμο θα μας οδηγήσει στην χρεοκοπία.

Με αυτή την θέση, ισχυρίζεται ότι θα πετύχει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για να συμφωνηθεί μια νεα δανειακή σύμβαση που θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να ανασάνει.

Δηλαδή, λέω εδώ και μήνες δεξιά αριστερά ότι το χρέος είναι βιώσιμο - αντιμετωπίσιμο από την χώρα- αλλά μετά από αυτή την παραδοχή, θα... ζητήσω καλύτερους όρους από τους δανειστές μου!

Παράδοξο 2

Ο Βενιζέλος λέει ότι η χώρα χρειάζεται "εθνικό χρόνο" προκειμένου να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και...προειδοποιεί τους βουλευτές και κατ´ επέκταση τον λαό, να μην ...τολμήσει να αμφισβητήσει τις προβλέψεις του και αποφασίσει διαφορετικά!

Παράδοξο 3

Η κυβερνητική πλειοψηφία διαθέτει 150 έδρες στην Βουλή. Της λείπουν 25 βουλευτές για να εκλέξει πρόεδρο. Ο Σαμαράς, απο τον Ιούλιο έχει δηλώσει ότι θα βρεθούν οι 180. Πως το ξέρει; πως τους πείθει; με τι πολιτικά- και άλλα- ανταλλάγματα; Αυτό είναι κανονικό, και δεν είναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει καθαρά εκλογές εδω και ένα χρόνο;

Όλα αυτά τα παράδοξα πρέπει να τελειώσουν. Να αποφασίσουν οι βουλευτές κατα την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου, αν η χώρα πρέπει να συνεχίσει να πορεύεται μέσα σε αυτό το θολό τοπίο ,η να δώσουν την δυνατότητα στους πολίτες να ανανεώσουν την λαϊκή εντολή σε όποιο κομματικό σχηματισμό τους πείσει, οτι διαθέτει την βούληση και το πρόγραμμα να αλλάξει ρότα στην χώρα.

Υ/Γ: Μαθαίνω άτι ο Σαμαράς λέει θα ζητήσει 180 ψήφους από την Βουλή για να περάσει την συμφωνία με την τρόικα- ασφαλιστικό, εργασιακά, γραμμή χρηματοδότησης- αποφεύγοντας την αναμέτρηση στην προεδρική εκλογή.  Τόσο το...γρηγορότερο λοιπόν, για να στηθούν οι εθνικές κάλπες....

topontiki.gr