Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Κομισιόν: Αμετάκλητα στο ευρώ η Ελλάδα

Κομισιόν: Αμετάκλητα στο ευρώ η Ελλάδα

Να βάλει τέλος στα σενάρια επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή επιχείρησε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που υπενθύμισε σήμερα ότι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι «αμετάκλητη», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Η συμμετοχή στο ευρώ είναι αμετάκλητη», δήλωσε η Ανίκα Μπράιντχαρντ, υπενθυμίζοντας ότι ο κανόνας αυτός είναι εγγεγραμμένος στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη.

Σε νέα δήλωση αναφορικά με τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ προχώρησε, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Όπως ανέφερε η γερμανική κυβέρνησή δεν έχει αλλάξει θέση σχετικά με το εάν είναι επιθυμητή ή όχι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, επιμένοντας στο ότι η γερμανική πολιτική πάντα είχε στόχο τη σταθεροποίηση της νομισματικής ένωσης χωρίς να απολεσθεί κανένα μέλος της.

"Ο στόχος ήταν πάντα να σταθεροποιηθεί η ευρωζώνη με όλα της τα μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ στην τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, σχολιάζοντας δημοσίευμα στο περιοδικό Der Spiegel σύμφωνα με το οποίο γερμανικές κυβερνητικές πηγές θεωρούν διαχειρίσιμη τη λεγόμενη Grexit.

"Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση μας. Ελπίζω ότι το κατέστησα σαφές αυτό", προσέθεσε ο Ζάιμπερτ.

 news.gr