Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Το Μαξίμου καλύπτει μεν, ψαλιδίζει δε, τον Γιάνη Βαρουφάκη

Το Μέγαρο Μαξίμου μετά τον ορυμαγδό δημοσιευμάτων και τις προσωπικές επιθέσεις στον Γιάνη Βαρουφάκη, παρέχει σήμερα κάλυψη στον κορυφαίο υπουργό αλλά ταυτοχρόνως ανακοινώνει και αναδιαρθρώσεις στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Γεγονός που ερμηνεύεται και ως έμμεσο ψαλίδισμα των αρμοδιοτήτων του.
Σε σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό και την παρακολούθηση της πορείας της διαπραγμάτευσης που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και με την συμμετοχή των Γ. Δραγασάκη, Γ. Βαρουφάκη, Γ. Σταθάκη, Ν. Παππά και Ευκλ. Τσακαλώτου:
  • Επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου. 
  • Αποφασίστηκε η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Υπουργού Γ. Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο.
  • Για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.
  • Στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.
  • Τέλος την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης.
Τα δυο σημαντικά στοιχεία του «ανασχηματισμού» της ομάδας διαπραγμάτευσης αφορούν την αναβάθμιση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος πλέον θα έχει το συντονισμό όλης της διαπραγμάτευσης. Η δεύτερη σημαντική αλλαγή αφορά στην αναβάθμιση του προέδρου του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων Γ. Χουλιαράκη ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης με τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group, αρμοδιότητα που μέχρι πρότινος είχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ν. Θεοχαράκης, στενός συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη.

tvxs.gr

ΣΧΟΛΙΟ

Όλη αυτή η πολεμική στο πρόσωπο του Βαρουφάκη από το κατεστημένο: ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και εγχώρια ΜΜΕ, δείχνει ή μη τι άλλο ότι κάνει καλά την δουλειά για την οποία ψηφίστηκε με τους περισσότερους ψήφους από τον Ελληνικό λαό, σεβόμενος λαό και "εαυτόν".
 Να υποθέσουμε λοιπόν πως ξεκινάει μια δειλή και προσεκτική "κωλοτούμπα", στην οποία δεν συμφωνεί ο "δύσκολος", ο "ανεύθυνος", ο "κακός", ο "άσχετος",κλπ οικονομολόγος που σέβεται τον εαυτό του και υπερασπίζεται με σθένος τα πιστεύω του;

'Ιδωμεν...