Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ο τρόμος της αριστερής κυβέρνησης

Είναι αφελές και αστείο να δεχθούμε ότι όλη αυτή η λυσσαλέα επίθεση κατά της Ελλάδας, από τα γεράκια Ευρώπης και Αμερικής, γίνεται για το αν θα μειωθούν κάποιες επικουρικές συντάξεις, αν θα αυξηθεί επιλεκτικά ο ΦΠΑ, με ποιο ποσοστό θα συμμετέχει το κράτος στις όποιες αποκρατικοποιήσεις γίνουν ή αν θα πουληθεί κάποιο κομμάτι της ΔΕΗ σε ιδιώτες.
Είναι ανόητο να πιστεύουμε, ότι η Ελλάδα οδηγείται σε έναν αργό θάνατο (με ό,τι αυτό σημαίνει για Ευρώπη και Αμερική λόγω της γεωπολιτικής θέσης της χώρας μας στο χάρτη) για 10 δισ. ευρώ που μας λείπουν, για να βγάλουμε το 2015 και δεν μας τα δίνουν οι θεσμοί, γιατί δεν κάνουμε τυφλά αυτό που μας λένε.
Στόχος δεν είναι η αδύναμη Ελλάδα, αλλά η πρόκληση φόβου στους λαούς της Ευρώπης για όποιες αριστερές λύσεις, για όποιες προοδευτικές αριστερές κυβερνήσεις, για να μην έρθει στην Ευρώπη το νέο και υγιές που θα θάψει το παλιό και νοσηρό.
Φτάνοντας στα όρια μίας ολοκληρωτικής καταστροφής στην Ελλάδα, στη δυστυχία της κοινωνίας της που ήδη τη βιώνουμε όλοι, ουσιαστικά θέλουν να πουν στους ευρωπαϊκούς λαούς τα γεράκια Ευρώπης και Αμερικής: «Βλέπετε τι παθαίνουν οι Έλληνες, που επέλεξαν μία αριστερή κυβέρνηση».
Εκεί, λοιπόν, είναι όλο το θέμα. Γιατί αλίμονο αν η Bundesbank (η γερμανική κεντρική τράπεζα) ή ιταλική βιομηχανία Pirelli, ή ο Ντράγκι και ο Κάμερον της Αγγλίας, έπρεπε αύριο-μεθαύριο να αντιπαρατεθούν με αριστερές κυβερνήσεις σε αρκετά ευρωπαϊκά κράτη, που είναι έτοιμα για τη μεγάλη αλλαγή.
Τα πράγματα πρέπει να παραμείνουν όπως ακριβώς είναι σήμερα στην Ευρώπη. Γερμανική κυριαρχία, πλούσιος Βορράς με φτωχό Νότο για φτηνό εργατικό δυναμικό, απόλυτος έλεγχος της ευρωπαϊκής οικονομίας από την ΕΚΤ, εξαθλίωση ορισμένων αδύναμων ευρωπαϊκών κρατών (με πρώτη και καλύτερη την Ελλάδα) ώστε να αγοράζουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί οι περίφημοι επενδυτές κλπ.
Δυστυχώς, μονά-ζυγά τα θέλουν δικά τους. Αν υποχωρήσει η Ελλάδα στις πιέσεις τους και δεχτεί τα σκληρά μέτρα, το μήνυμα που θα στείλουν στους ευρωπαϊκούς λαούς είναι: «Είδατε ότι η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας αποδείχτηκε ο μεγαλύτερος κωλοτούμπας της Ευρώπης, γιατί χωρίς εμάς, χωρίς τα λεφτά μας, χωρίς το οικονομικό μας σύστημα, δεν μπορεί να ζήσει ένα φτωχό κράτος με μία αριστερή κυβέρνηση. Άρα μην τολμήσετε να αλλάξετε τίποτα στις χώρες σας».
Αν πάλι δεν υποχωρήσουμε και έρθουμε σε ρήξη με ό,τι αυτό σημαίνει για την Ελλάδα, το μήνυμά τους θα είναι: «Αν θέλετε να καταντήσετε σαν την Ελλάδα που επέλεξε μία αριστερή κυβέρνηση, τότε ψηφίστε τον δικό σας Τσίπρα».
Ο Μεσαίωνας και το σκοτάδι επιστρέφουν στην Ευρώπη με μία τελευταία ηλιαχτίδα ελπίδας, που τρεμοπαίζει εκεί στην άκρη της, σε μία χώρα με υπερήφανο λαό, που τη λένε Ελλάδα.