Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ο Τσίπρας βάζει τέλος στον νεοφιλελεύθερο εφιάλτη για την Ελλάδα


Στην τελευταία του ομιλία επί των προγραμματικών δηλώσεων στη βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας αγνόησε όλες τις απειλές των τραπεζοκρατούμενων Ευρωπαίων γραφειοκρατών και ξεκαθάρισε ότι θα μείνει προσηλωμένος στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Ο Τσίπρας ουσιαστικά έβαλε ένα επίσημο τέλος στο πρόγραμμα της Τρόικας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα περισσότερα κυρίαρχα ΜΜΕ σε παγκόσμιο επίπεδο αντιτάχθηκαν στις διακηρύξεις Τσίπρα κάνοντας λόγο για ευθεία σύγκρουση με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο Τσίπρας αγνόησε τις απειλές και επέλεξε να δείξει την αποφασιστικότητα της Ελληνικής κυβέρνησης να μείνει σταθερή στην βασική της γραμμή, που είναι να τελειώσει με την Τρόικα και τις καταστροφικές πολιτικές που επιβάλλει και να πάρει, σε πρώτη φάση, μέτρα ανακούφισης για το μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας που έχει πληγεί βαθύτατα από αυτές τις πολιτικές κατά τη διάρκεια του Ελληνικού πειράματος.

Οι Γερμανοί βρίσκονται τώρα σε πολύ δύσκολη θέση καθώς δεν θέλουν να δείξουν ότι υποχωρούν και φοβούνται ότι το πείραμα μπορεί να διακοπεί οριστικά, αφού και οι άλλες χώρες της ευρωζωνικής περιφέρειας θα ζητήσουν μέτρα ανακούφισης κατά της σκληρής λιτότητας. Η Γερμανική ηγεσία πιέζεται επίσης από την Αμερικανική, να υποχωρήσει από την σκληρή γραμμή λιτότητας, καθώς οι Αμερικανοί βλέπουν τον κίνδυνο να μετακινηθεί η Ελλάδα προς το Σινο-Ρωσικό μπλοκ.

Η Γερμανική ηγεσία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και για το λόγο ότι ένα σημαντικό μέρος της Γερμανικής κοινής γνώμης κατανοεί ότι η ακραία λιτότητα έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και ότι μπορεί μια μέρα να τη βιώσουν και οι ίδιοι οι Γερμανοί πολίτες αν το πείραμα στην Ελλάδα ολοκληρωθεί με "επιτυχία" για τις πλουτοκρατικές ελίτ.

Η Μέρκελ δεν πρόκειται να υποχωρήσει εύκολα. Ψάχνει μια "αξιοπρεπή" διαφυγή από το αδιέξοδο που προκάλεσε. Η Ελλάδα φαίνεται αποφασισμένη να αντιμετωπίσει όλες τις συνέπειες και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα δεν είναι πλέον εφιάλτης. Υπάρχουν κάποιες κινήσεις από πλευράς Ελληνικής κυβέρνησης που δείχνουν ότι προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο Grexit.

Ο πόλεμος θα είναι σκληρός. Οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι ο πόλεμος είναι ταξικός, όχι εθνικός. Η μάχη της Ελλάδας αποτελεί απλά ένα κρίσιμο πεδίο αυτή τη στιγμή.
 του system failure