Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Φοβού τον Σαμαρά και δώρα φέροντα

samaras350
Ρολόι δουλεύει το σχέδιο Σαμαρά-Βενιζέλου, με τις ψήφους στην δεύτερη ψηφοφορία να φτάνουν τις 168.
Οκτώ περισσότεροι από την πρώτη, δώδεκα λιγότεροι από όσους χρειάζονται για την τρίτη.
Αύξησε τους βουλευτές του, πρότεινε και στους υπόλοιπους υπουργεία και θέσεις, άνοιξε και το περιβόητο επενδυτικό του ταμείο.
Λεφτά υπάρχουν και τα έχει ο Σαμαράς. Ψηφίστε λοιπόν!
Ο Αντώνης Σαμαράς χρειάστηκε τις προηγούμενες ημέρες να βγει σε ζωντανή σύνδεση και να συνεχίσει την διαπραγμάτευση με τους Ανεξάρτητους βουλευτές, αφού μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη τρόμαξαν όλοι και έκλεισαν τα τηλέφωνά τους.
Πάντως, ακόμα και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να συγκινήσει μερικούς ενσυνείδητους βουλευτές που δεν θέλουν να διαλυθεί αυτή η βουλή χωρίς να αναλάβουν έστω κάποιο μικρό, ταπεινό και καταφρονεμένο πόστο.
Σε μιαν άκρη θα κάτσουν. Γλώσσα έχουν και μιλιά δεν βγάζουν.
Εν τω μεταξύ, ο κουμπαράς του Σκουρλέτη, το facebook της Ξουλίδου και οι κρυφές κάμερες του Χαϊκάλη ξύπνησαν το δαιμόνιο καναλιών και εφημερίδων για τον εξαναγκασμό βουλευτών να ψηφίσουν «παρών».
Όπως και των δικαστών, που ως όφειλαν διέλυσαν κάθε σκιά βάζοντας τις υποθέσεις στο αρχείο. Θα εξετάσει τις υποθέσεις ο ιστορικός ερευνητής.
Αντιθέτως, η δήλωση Σαμαρά μετά τη δεύτερη ψηφοφορία για τα ονοματεπώνυμα όσων δεν ψηφίσουν στην τρίτη ψηφοφορία, καθώς και οι απειλές Άδωνι ακόμα και για τις διευθύνσεις τους αποτέλεσαν «απλές πολιτικές παροτρύνσεις».
Ο Σαμαράς μάλιστα υποστηρίζει πως στην Τρίτη ψηφοφορία «δεν θα υπάρχει παρών». Μάλλον εννοεί πως μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου θα έχει αναθεωρήσει μόνος του με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Εκτός εάν αυτή η δήλωση είναι αποδοχή της ήττας του και αναφέρεται στο δικό του παρόν. Που μετά την ψηφοφορία θα αποτελεί παρελθόν.
Πάντως μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά εάν από την πρώτη στην δεύτερη ψηφοφορία μεσολάβησε όλο αυτό το σόου του χρηματισμού Χαϊκάλη για να το κλείσουν σε μόλις δύο ημέρες, η Αριστερά και όχι μόνο θα πρέπει να έχει μάτια κι αυτιά τεντωμένα και άρτια αντανακλαστικά.
Το παιχνίδι χοντραίνει.
Και μπορεί τα τζακποτ να κληρώνουν παραδοσιακά την τελευταία ημέρα του χρόνου. Για την ακροδεξιά αυτή κυβέρνηση και το παρακράτος της όμως κληρώνει την τελευταία ημέρα του δικού τους χρόνου.
Και αυτός τελειώνει στις 29 Δεκεμβρίου. Ελπίζω η πρωτοχρονιά να έρθει νωρίτερα.

rebeliskos