Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Στο ιδιοτελές προσωπικό τους συμφέρον θυσιάζουν το μέλλον της πατρίδας

 
Υπo τη βαριa σκιά του προχθεσινού διαγγέλματος του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, η Βουλή των Ελλήνων σήμερα το μεσημέρι αποφασίζει για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Όπως στην πρώτη ψηφοφορία της 17ης Δεκεμβρίου, έτσι και στη σημερινή δεύτερη ψηφοφορία, απαιτούνται 200 θετικές ψήφοι βουλευτών. Στη σημερινή ψηφοφορία και λόγω της θετικής απήχησης, που είχε το διάγγελμα του πρωθυπουργού σε μερικούς εκ των ανεξάρτητων βουλευτών, αναμένεται η υποψηφιότητα του κ. Δήμα να λάβει έως 170 θετικές ψήφους.
Το διάγγελμα του κ. Σαμαρά προς τον ελληνικό λαό, ήταν καιροσκοπικό, ψηφοθηρικό και δόλιο. Αν μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας, ο κ. Σαμαράς υπέβαλε την παραίτησή του και στο πόστο του πρωθυπουργού οριζόταν κάποιος Παπαδήμος, η εκλογή του προέδρου Δημοκρατίας θα εξελισσόταν σε ντέρμπι για γερά νεύρα. Και στην περίπτωση αυτή όμως ελλοχεύουν μεγάλοι κίνδυνοι για την εθνική οικονομία, που όπως θα διαπιστωθεί στη συνέχεια, η πιο συμφέρουσα για τη χώρα λύση είναι εκείνη της άμεσης προσφυγής στις κάλπες. Αν δεν πάμε το ταχύτερο σε εθνικές εκλογές, ο κ. Σαμαράς, το ανεπαρκές περιβάλλον του και οι κομματικά ξεκρέμαστοι βουλευτές σαν τους κυρίους Καπερνάρο, Κουράκο, Οικονόμου, Νταβρή, Μάρκου, κ.ά., θα βάλλουν τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες. Όλοι αυτοί οι κύριοι, που στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012 και μέχρι χθες, είχαν σηκώσει τα λάβαρα του αντιμνημονιακού αγώνα και στα κόμματα που ήταν τους ψήφισε ο ελληνικός λαός, προσκυνούν σήμερα τους Σαμαρά, Βενιζέλο, ΓΑΠ και όλο το δικομματικό καθεστώς, για να τους εντάξει στους κόλπους του. Στο ιδιοτελές προσωπικό τους συμφέρον θυσιάζουν το μέλλον της πατρίδας.
Το διάγγελμα του πρωθυπουργού αποκαλύπτει άτομο πνευματικά ανώριμο, ανήρ κατώτερο των δραματικών περιστάσεων που αντιμετωπίζει η πατρίδα, δόλιο και ιδιοτελή. Εξυπηρετεί σκοτεινά συμφέροντα βλαπτικά για τη χώρα. Προσέξτε λογική διαγγέλματος πρωθυπουργού, που εννοείται ότι έχει τις τύχες της χώρας στα μυαλά του. Πιο συγκεκριμένα: 1) Παροτρύνει τους νυν βουλευτές να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα του κ. Δήμα, όταν ταυτόχρονα καθυβρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκαλώντας τον σκευωρό και έμμεσα εμπνευστή των βρώμικων πρακτικών εξαργύρωσης βουλευτών. 2) Εφόσον η παρούσα Βουλή εκλέξει πρόεδρο Δημοκρατίας, υπόσχεται τον σχηματισμό κυβέρνησης στην οποία θα συμμετάσχουν άτομα από άλλους πολιτικούς χώρους. Ο ίδιος όμως θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο του πρωθυπουργού. Τόσο ανιδιοτελής είναι. 3) Η νέα κυβέρνηση με μπροστάρη τον παλικαρά Αντώνη Σαμαρά, θα διαπραγματευτεί τους όρους του νέου μνημονίου, το οποίο μετά θα ψηφίσει η παρούσα Βουλή, δηλαδή οι Κουράκος, Καπερνάρος, Οικονόμου, Λυκούδης, Μάρκου, Νταβρής, Ψαριανός, κ.ά. Δηλαδή, όλοι μέσα στον κουβά των μνημονίων, αριστεροί, δεξιοί, πρώην αντιμνημονιακοί της πλάκας και τρέχα γύρευε. Μιλάμε για πολύ προοδευτικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις. 4) Η παρούσα Βουλή προχωρά στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Γιατί τόσο καιρό, οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έφερναν στη Βουλή το θέμα της αναθεώρησης; Μήπως για να υπήρχε σε εκκρεμότητα η αναθεώρηση και με το πρόσχημα αυτό, κάποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές σαν τον κύριο Οικονόμου, να ψήφιζαν πρόεδρο Δημοκρατίας και το νέο μνημόνιο; Και 5) Υπόσχεση για διεξαγωγή εθνικών εκλογών προς το τέλος του 2015. Και βέβαια όλα αυτά με πρωθυπουργό τον καρντάση Σαμαρά.
Δηλαδή, ο πρωθυπουργός στο πρόσωπο των κυρίων Καπερνάρου, Κουράκου, Νταβρή, Οικονόμου, κ.ά., ψάρεψε και βρήκε τους συνενόχους για την υπογραφή του νέου μνημονίου και τη συνέχιση των απάνθρωπων οικονομικών πολιτικών. Με ανδρείκελα γράφονται οι μελανότερες σελίδες της νεώτερης ελληνικής πολιτικής ιστορίας. Πολλές φορές από τη στήλη αυτή έχω επισημάνει ότι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος, έχοντας συμπαραστάτες την ντόπια κρατικοδίαιτη νομενκλατούρα, δεν πρόκειται να παραδώσουν αναίμακτα την κυβερνητική εξουσία. Με σύμμαχο τον ΓΑΠ και λαγούς διάφορους αργυρώνητους αχυράνθρωπους του δικομματικού καθεστώτος, βέβαιο είναι ότι θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Αυτές όμως οι μαριονέτες λησμονούν, ότι, τα ονόματά τους θα μνημονεύονται στις μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας και θα ντροπιάζουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους.