Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Reuters: Τελειώνει ο χρόνος για την Ελλάδα - Ο εφιάλτης της παράτασης του μνημονίου βύθισε το ΧΑ

Δύσκολη κρίνεται η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου...
Η τεχνικής φύσεως καθυστέρηση των ελληνικών σχεδίων για πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο προκάλεσε νέες πιέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο και την ελληνική αγορά ομολόγων την Πέμπτη, σημειώνει το Reuters, περιγράφοντας τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η Ελλάδα έλαβε γνώση του κινδύνου για παράταση του μνημονίου και μετά το 2014 γεγονός που προκάλεσε αναταράξεις στα ελληνικά assets.
Τα νέα έγιναν γνωστά, καθώς χιλιάδες Έλληνες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στη λιτότητα, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που παρέλυσε την Πέμπτη την Ελλάδα.
Όπως αναφέρει, στη συνέχεια, το Reuters ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει βασίσει την επιβίωση της κυβέρνησής του στα σχέδια περί πρόωρης απεμπλοκής της Ελλάδας από τα πακέτα διάσωσης και τα μνημόνια.
Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει, καθώς μοιάζει δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, μετά τις άκαρπες διαβουλεύσεις στο Παρίσι.

www.bankingnews.gr