Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Πίσω από τις απαξιωτικές δηλώσεις του Fischer για τον Τσίπρα….αποκαλύφθηκε ότι η Γερμανία θα διαπραγματευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ

 
 
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η Γερμανία δεν είναι η άτεγκτη χώρα που θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή…αλλά θα διαπραγματευτεί.
Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο ιστορικός ηγέτης των Γερμανών «Πρασίνων» Joschka Fischer, χαρακτηρίζοντας ως επικίνδυνο.
Ωστόσο όπως αποκαλύπτει έχει ερωτηθεί η Γερμανική κυβέρνηση για τον Τσίπρα και τις θέσεις του και η απάντηση που δόθηκε είναι ότι η Γερμανική κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με τον Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η Γερμανία δεν είναι η άτεγκτη χώρα που θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή…αλλά θα διαπραγματευτεί.
Ειδικότερα, σε εκδήλωση της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Βερολίνο, ο Joschka Fischer χαρακτήρισε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ως «επικίνδυνο», καθώς ως πρωθυπουργός θα μπορούσε να παρασύρει όλο τον ευρωπαϊκό Νότο προς επικίνδυνες, αριστερές πολιτικές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας «Το Βήμα», ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας επί εποχή Schroder, υποστήριξε πως η γερμανική οικονομική πολιτική είναι εντελώς λαθεμένη.
«Δεν μπορείς να μειώνεις τα χρέη και ταυτόχρονα να κάνεις δομικές μεταρρυθμίσεις» συνέχισε χαρακτηριστικά.
«Τι περιμένει δηλαδή από όλα αυτά το Βερολίνο;
Να αποτύχει ο Ολάντ στη Γαλλία και έχουμε μετά τη Λε Πεν; Ή να αναλάβει ο Τσίπρας την πρωθυπουργία στην Ελλάδα; Τότε θα τον ακολουθούσαν και άλλες χώρες στη Νότια Ευρώπη. Αυτό δεν το θεωρώ ιδιαίτερα έξυπνο…» τόνισε εν συνεχεία, βάλλοντας εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.
«Ο Τσίπρας θέλει να βάλει τέρμα στην πολιτική της λιτότητας. Ρώτησα τη γερμανική κυβέρνηση, τι θα κάνει σε τέτοια περίπτωση. "Τότε θα πρέπει να διαπραγματευτούμε“ ήταν η απάντησή της.
 Αν όμως τα πράγματα φτάσουν σε αυτό το σημείο, τότε καλά ξεμπερδέματα» κατέληξε ο Joschka Fischer.
Ας σημειωθεί πως ο Joschka Fischer διατέλεσε υπουργός Εξωτερικών και Αντικαγκελάριος της Γερμανίας επί καγκελαρίας του G. Schroder (1998 – 2005), ενώ αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία για τους «Πράσινους» από το 1970.

www.bankingnews.gr