Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Πόκερ και ψάρεμα

Kouvelis-FotisAνοιξε η παρτίδα του πόκερ για την εξασφάλιση των 180 βουλευτών που θα εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα αποτρέψουν τις εκλογές, με τη συγκυβέρνηση να εμφανίζεται ότι επιθυμεί ως προσφορότερη επιλογή στο ύπατο αξίωμα τον Φώτη Κουβέλη.
     
Η «Καθημερινή» άνοιξε χθες την παρτίδα του πόκερ για την εξασφάλιση των 180 βουλευτών που θα εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα αποτρέψουν τις εκλογές, που είναι φανερό ότι δημιουργούν πανικό στη Ν.Δ., στο ΠΑΣΟΚ, στην οικονομική ολιγαρχία και βεβαίως στους επιτηρητές-δανειστές μας. Ως προσφορότερη επιλογή στο ύπατο αξίωμα οι δύο συγκυβερνήτες κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος εμφανίζονται να επιθυμούν τον Φώτη Κουβέλη – κυρίως γιατί δεν θέλουν με τίποτα την προσφυγή στις κάλπες.
Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μετά τα γνωστά εκλογικά παθήματά του, τα οποία προέκυψαν από το μπες-βγες στη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, διατηρεί χαμηλούς τόνους. Παραπέμπει στις πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του, θεωρώντας το θέμα πολύ πρόωρο. «Θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο, σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα εκείνης της εποχής και τις πολιτικές που ασκούνται. Η ένταξη, άλλωστε, στον διάλογο, και ως προαπαιτούμενο μάλιστα τoυ θέματος της Προεδρίας της Δημοκρατίας, είναι στοιχείο που ευτελίζει τον θεσμό και τον βάζει σε πολιτικό παζάρι», ήταν τα λόγια του κ. Κουβέλη στα «ΝΕΑ» προ ολίγων ημερών.
Αλλά το παζάρι έχει αρχίσει εδώ και καιρό. Το κυριότερο μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος θέλει το ταχύτερο εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση της ύφεσης και της κοινωνικής κατεδάφισης) συμπυκνώνεται σε δυο λόγια που γράφονται και λέγονται σχεδόν καθημερινά στα φυλοκυβερνητικά ΜΜΕ: απαγορεύεται να πραγματοποιηθούν εκλογές με «αντιθεσμικό τρόπο»… Προς τούτο αναζητούνται στηρίγματα δεξιά και αριστερά. Γι' αυτό απαιτούνται να πέσουν στο τραπέζι καλά χαρτιά-δολώματα.
Στο χθεσινό «ΒΗΜΑ» περιγράφονται αναλυτικά οι κινήσεις προσέγγισης των «ανεξάρτητων» βουλευτών για την επιστροφή τους στο κυβερνητικό «μαντρί» (για την εξασφάλιση του πολιτικού τους μέλλοντος). Η ομάδα επαφής για την εξεύρεση του μαγικού αριθμού 180 εκ μέρους της Ν.Δ. αποτελείται από τους Δ. Σταμάτη, Ευάγγ. Μεϊμαράκη, Μάκη Βορίδη, Αδωνι Γεωργιάδη και Κ. Μαρκόπουλο (το… απολωλός στέλεχος, αφιχθέν προσφάτως εκ των ΑΝ.ΕΛΛ.). Από το ΠΑΣΟΚ ως στρατολόγος φέρεται ο Χρ. Πρωτόπαπας. Και μην ξεχνάμε ότι σε «μυστική αποστολή», για την ενότητα της μεγάλης Ακροδεξιάς, βρίσκεται (κάπως ανεπίσημα, σήμερα) και θα ενεργοποιηθεί όταν η παρτίδα πόκερ περάσει στο επόμενο μοίρασμα, ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος συνεχίζει να φλερτάρει με την ηγεσία και… το ποσοστό της Χρυσής Αυγής.

efsyn.gr