Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Πόλ Μέισον: Για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται – Ο Ραχόι πιέζει για να συνθλιβεί ο ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Το παρασκήνιο στο Eurogroup που οδήγησε στην διαφωνία περιέγραψε ο Πολ Μέισον, υποστηρίζοντας ότι ο Ραχόι έχει την πιο εχθρική στάση απέναντι στην Ελλάδα.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος, μιλώντας στην εκπομπή της Σοφίας Παπαϊωάννου στον Alpha, παρουσίασε το draft της συμφωνίας το οποίο ήταν έτοιμος να υπογράψει ο Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά τελικά στο Eurogroup εμφανίστηκε ένα τελείως διαφορετικό κείμενο.

Ο Πολ Μέισον είπε ότι για πρώτη φορά βλέπει ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματεύεται και τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση άλλαξε το επίπεδο των συζητήσεων στην Ευρώπη. Στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις παρουσιαζόταν στην ελληνική κυβέρνηση ένα προσχέδιο το οποίο γινόταν πολύ πιο σκληρό κατά τη διάρκεια της Συνόδου εξαιτίας των απαιτήσεων του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, είπε ο Πολ Μέισον.

Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν αντιστεκόταν καθόλου στις Βρυξέλλες, πρόσθεσε ο Βρετανός δημοσιογράφος και υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ήρθε στα πράγματα για να καταρρεύσει. Ο Τσίπρας είπε, δεν είναι διατεθειμένος να κάνει στροφή 180 μοιρών, δεν μπήκαν στην πολιτική για να παραδοθούν.

Η Μέρκελ πρόσθεσε ο Πολ Μέισον, αν και πολλοί Έλληνες είναι οργισμένοι μαζί της, προσπαθεί ώστε να βρεθεί λύση, ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Ελλάδας είναι ο Ραχόι «αυτός πιέζει να συνθλιβεί ο ΣΥΡΙΖΑ για προφανείς λόγους: θα υποστεί ολοκληρωτική ήττα σε 9 μήνες στις εθνικές εκλογές».



Πολ Μέισον: Το έγγραφο είναι υπαρκτό από Enikos_gr

topontiki.gr