Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Το έχει η μοίρα της Ελλάδας να πει το μεγάλο "OXI"


Τη θέση της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, κατά τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στην ολομέλεια της βουλής.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως στις κλειστές αίθουσες των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές θα έχει στο νου του τις θέσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και του ΚΚΕ για τo ρόλο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια ενώ μίλησε για μια ιστορική συγκυρία που θέλει τη χώρα μας να πει το μεγάλο ‘ΟΧΙ’.

«Έπεσε πάλι στη μικρή Ελλάδα ο κλήρος να πει το μεγάλο ‘ΟΧΙ’. Φαίνεται το έχει η μοίρα μας», είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης προσθέτοντας πως «η λαϊκή εντολή δεν μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε του κεφαλιού μας».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, διεμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν θα σκίσει το ισχύον πρόγραμμα καλώντας, ωστόσο, τους δανειστές να μην ζητήσουν την τυφλή εφαρμογή του σαν να μην έγιναν εκλογές.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν είναι αντίθετη με το 70% των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει το μνημόνιο, στις οποίες θα προστεθούν περαιτέρω αλλαγές.

Ακόμα, ο Γιάννης Βαρουφάκης προανήγγειλε ότι το οικονομικό επιτελείο δεν θα προχωρήσει σε καμία κίνηση που θα εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό και θα επηρεάσει το πλεόνασμα ενώ άφησε αιχμές για τη στάση της Ευρώπης λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Δυστυχώς το δήθεν φάρμακο είναι τοξικό και δυστυχώς το γνωρίζει αυτός που μας το δίνει», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.