Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Φίλια πυρά κατά της κυβέρνησης


Φίλια «ιδεολογικά» πυρά δέχεται η απελθούσα κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά αφού τα ευρωπαϊκά χριστιανοδημοκρατικά συνδικάτα καταφέρονται εναντίον των πολιτικών που υιοθέτησε η συγκυβέρνηση των Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια.
Αυτή τη φορά ο Γερμανός συνδικαλιστής και ευρωβουλευτής Elmar Brok με επιστολή του προς τη ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα εκφράζει την άποψη ότι «δεν λαμβάνονται επαρκώς υπόψη οι κοινωνικές επιπτώσεις των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα».
Είναι γροθιά στο στομάχι της Ν.Δ. αφού πρόκειται για μεγαλόσχημο στέλεχος της χριστιανοδημοκρατικής ομάδας της Ευρώπης (στην οποία ιδεολογικά εντάσσονται τόσο η Ν.Δ. όσο και το ηγεμονεύον στη Γερμανία κόμμα της Ανγκελα Μέρκελ).
Η επιστολή του Elmar Brok, προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ε.Κ. και της Ενωσης Ευρωπαϊκών Χριστιανοδημοκρατικών Συνδικάτων (EUCDW), ήρθε ως απάντηση στην επιστολή της ΔΑΚΕ που τον ενημέρωνε για τις νέες παράλογες απαιτήσεις της τρόικας.
Οπως αναγράφει χαρακτηριστικά ο Ε. Brok «οποιοδήποτε πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων πρέπει να είναι σύμφωνο με τις αρχές του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου και σε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους», επισημαίνοντας παράλληλα την «έλλειψη κοινωνικού διαλόγου ως βασικού στοιχείου αποδυνάμωσης της κοινωνικής δικαιοσύνης στις εργασιακές σχέσεις, στη φορολογία και τις συντάξεις».
Ομως το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα από τη συγκυβέρνηση των Σαμαρά - Βενιζέλου πόρρω απέχει από το να χαρακτηριστεί σύμφωνο με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο.

efsyn.gr