Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, λόγω των διαδηλώσεων

Eλικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ παρακολουθεί από ψηλά
Τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων για τα εγκαίνια της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Στις 18:00 ξεκίνησε η πορεία των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ από την οδό Αγγελάκη και στη συνέχεια θα ενωθούν με τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Στην διαδήλωση στις 18:00 καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. "Το ραντεβού στη ΔΕΘ δεν είναι καθόλου τυπικό, ούτε ιεροτελεστία", επισημαίνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι "όσο δεν αντιστεκόμαστε σε όσα μας πνίγουν και καταστρέφουν το μέλλον μας, τόσο θα συνηθίζουμε σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα, χωρίς ελευθερίες, χωρίς αξιοπρέπεια".
Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία θα παραστεί και ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώνονται στην Καμάρα, ενώ οι επιτροπές αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίας Σοφίας.
Νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων.
Το χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν οι ένστολοι που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν το Σάββατο εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Λευκό Πύργο και συμμετείχαν ένστολοι από διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς επίσης και συνταξιούχοι, ενώ παρευρέθηκαν και τάχθηκαν στο πλευρό των διαδηλωτών, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης – απηύθυνε και χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες - βουλευτές της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, κ.α.

Κλειστή παραμένει η Κωνσταντίνου Καραμανλή από το ύψος της Κατσιμίδη μέχρι την διασταύρωση της Παπάφη, στη Θεσσαλονίκη.
Τα οχήματα που κινούνται προς το κέντρο της πόλης από ανατολικά εκτρέπονται από Κατσιμίδη προς Αγίου Δημητρίου και Περιφερειακό, κλειστή είναι και η Γρ. Λαμπράκη από Κατσιμίδη με κατεύθυνση δυτικά προς ΔΕΘ.
Τα οχήματα που κινούνται από την Παπάφη προς Κέντρο καθώς και το λεωφορείο αριθ. 12, εκτρέπονται από άνδρες της Τροχαίας, οι οποίοι αναγκάζουν τους οδηγούς να κάνουν αναστροφή στην Κ.Καραμανλή και έπειτα να κατέβουν προς Αλεξ. Παπαναστασίου.

www.bankingnews.gr