Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ο απόηχος της 3ης Σεπτέμβρη στο ΠΑΣΟΚ


Papandreou-VenizelosΠολεμικό το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη μετά την εκδήλωση στο Ζάππειο για την επέτειο των 40 χρόνων. 

Πώς σχολιάζουν παπανδρεϊκοί και βενιζελικοί και τι προβλέπουν για τη συνέχεια στο κόμμα.
     
Καζάνι που βράζει θυμίζει το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με τα συντροφικά μαχαιρώματα βενιζελικών – παπανδρεϊκών να δίνουν και να παίρνουν συντηρώντας μια σκληρή αντιπαράθεση που δεν πρόκειται να κλείσει.
Οι παπανδρεϊκοί χαρακτηρίζουν «αναμενόμενες» τις επιθέσεις κατά του πρώην πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για «εμμονές» του Βαγγέλη και «βολικές» ερμηνείες του Σημίτη.
Ακόμη, εκτιμούν ότι «εκ του αποτελέσματος κρίνοντας», ο κ. Βενιζέλος μάλλον δεν ήθελε να είναι ενωτικός, ενώ για την αιχμή ότι «θα πρέπει όλοι να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ μέσα στο παραβάν», πικρόχολα σημείωναν ότι δεν μπορεί να εγκαλεί ως υπονομευτές στελέχη με μακρά και αναγνωρισμένη διαδρομή και να επιβραβεύει άλλα, προερχόμενα από τους «58» και πολιτικές κινήσεις που ποτέ δεν ψήφισαν το Κίνημα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο διαγραφείς από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος παραβρέθηκε στο Ζάππειο τη Δευτέρα, όχι όμως προχθές, έγραψε στο twitter: «Χρειάστηκαν 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ για να ακούσουμε έναν πρόεδρο να επιτίθεται μόνο στον προκάτοχό του και στην Αριστερά! Δεξιά;»
Από την άλλη πλευρά, το στίγμα του βενιζελικού μπλοκ έδωσε ο Δημήτρης Καρύδης εκτιμώντας ότι «το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενωμένο», όμως πρέπει να «κόψει» και «να απομονώσει» τις αντιλήψεις των κλακαδόρων.
«Ή θα ξαναβρούμε τη χαμένη μας συλλογικότητα ή ορισμένοι θα το παίζουν πρίγκιπες και πριγκίπισσες στους θρόνους έξω από την παράταξη και θα περιμένουν να τους καλέσει η Ιστορία», τόνισε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, εκφράζοντας τη σφοδρή ενόχλησή της για τη στάση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
«Κάποιοι δηλώνουν ΠΑΣΟΚ και ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Και στις τελευταίες ευρωεκλογές κάποια δήλωναν ΠΑΣΟΚ και ψήφιζαν ΔΗΜΑΡ», παρατήρησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στο πνεύμα της επιχειρηματολογίας Βενιζέλου.


Δ.Κ.
efsyn.gr