Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Χωρίς τέλος οι θεωρίες συνομωσίας για το Boeing - Προμελετημένη η κατάρριψη ή ήταν λάθος αεροσκάφος;

Χωρίς τέλος οι θεωρίες συνομωσίας για το Boeing - Προμελετημένη η κατάρριψη ή ήταν λάθος αεροσκάφος; Ούτε ένα 24ωρο δεν έχει περάσει από την συντριβή του αεροπλάνου των μαλαισιανών αερογραμμών και οι θεωρίες συνομωσίας, δίνουν και παίρνουν. Πρόκειται για χτύπημα εναντίον της καταπολέμησης του ιου ΑIDS, προοριζόταν για τον Πούτιν ή ήταν μία επίδειξη ισχύος των αυτονομιστών;
Μέχρι και 100 επιβάτες του αεροσκάφους με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία θεωρείται ότι πήγαιναν στο 20ό Παγκόσμιο Συνέδριο για την καταπολέμηση του AIDS, ανάμεσά τους κορυφαίοι ερευνητές, επιστήμονες και ακτιβιστές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλι Μπίσοπ.
Ανάμεσά τους φαίνεται ότι ήταν και ο Γεπ Λάνγκε, που είχε πίσω του 30 χρόνια έρευνας στη μάχη κατά του ιού και της ασθένειας. Ήταν πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Κοινότητας για το AIDS (IAS), η οποία και διοργανώνει το συνέδριο και ήταν υπέρμαχος της διάθεσης φθηνών φαρμάκων για την ασθένεια σε χώρες της Αφρικής.
«Έαν ήταν στην πτήση, τότε έχουμε χάσει έναν γίγαντα στη μάχη κατά της ασθένειας» είπε στο Reuters ο σημερινός πρόεδρος της IAS, Κρις Μπέυρερ.
«Υπήρχαν μεγάλα κεφάλια στη μάχη κατά του HIV στο αεροπλάνο» ανέφερε στην εφημερίδα «Guardian» ο καθηγητής Ρίτσαρντ Μπόιντ που συμμετέχει στη διοργάνωση. «Αυτό θα έχει επιπτώσεις παγκοσμίως, επειδή όταν χάνονταν ηγέτες στην έρευνα πάντα υπάρχουν αντίκτυπος» είπε, λέγοντας η «γνώση των ανθρώπων αυτών είναι αναντικατάστατη».
Tο αεροσκάφος δέχτηκε ένα καίριο κτύπημα καθώς πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, είτε από πύραυλο εδάφους-αέρος, είτε από μαχητικό αεροσκάφος. Η πρώτη εκδοχή είναι η επίσημη των Ουκρανικών και των Αμερικανικών αρχών, ενώ η δεύτερη υιοθετήθηκε από τους ρωσόφωνους αυτονομιστές και βασίζεται σε μαρτυρία ενός Ισπανού ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας, που είδε τρία μαχητικά να προσεγγίζουν το Boeing λίγο πριν την πτώση του.
Και την ίδια στιγμή που τόσο οι αυτονομιστές, όσο και ο Ουκρανικός στρατός αρνούνται κάθε εμπλοκή, ρίχνοντας το φταίξιμο στην άλλη πλευρά, rωσικές πηγές διατείνονται ότι η κατάρριψη δεν ήταν «ατύχημα» αλλά μια προμελετημένη ενέργεια, αφού ο πραγματικός στόχος ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και το ρωσικό Προεδρικό αεροσκάφος, που μοιάζει αρκετά με το μοιραίο Boeing και πέρασε από τον ίδιο αεροδιάδρομο μισή ώρα αργότερα.
 Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, το αεροπλάνο της μαλαισιανής αεροπορικής εταιρείας επλήγη από πύραυλο, αλλά ακόμη —όπως δήλωσε ένας αμερικανός αξιωματούχος υπό τον όρο να μην κατονομαστεί— μελετούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει ώστε να εξακριβώσουν εάν ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από τους αντάρτες.
Η συντριβή του αεροπλάνου δείχνει την επείγουσα ανάγκη διευθέτησης της κρίσης στη χώρα αυτή, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας "τραγωδία" το γεγονός.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας "επεσήμανε το γεγονός ότι η τραγωδία αυτή αναδεικνύει την ανάγκη επείγουσας και ειρηνικής διευθέτησης της οξείας κρίσης στην Ουκρανία", κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο.
 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο από την πλευρά του έκανε λόγο για μια «τρομοκρατική ενέργεια» από μέρους των φιλορώσων αυτονομιστών.