
Ο Κουβέλης απάντησε προχθές θετικά στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ να μετάσχει στην εκδήλωση του νομοσχεδίου «για τους αιγιαλούς» στη λογική ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν επιχειρεί να συγκροτήσει παλλαϊκό αντικυβερνητικό μέτωπο με βάση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αλλά να απαντήσει σε περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται.
Η ηγετική ομάδα της ΔΗΜΑΡ θεωρεί ως ένα κρίσιμο τεστ ενός άτυπου διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ τη συμμετοχή στην εκδήλωση, αφού θα φανεί και το επίπεδο της σχέσης που επιθυμεί η Κουμουνδούρου.
Ταυτόχρονα όμως η ηγετική ομάδα της ΔΗΜΑΡ ανέθεσε στον γραμματέα της Κ.Ε., Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον γραμματέα της Κ.Ο., Δημήτρη Αναγνωστάκη, και στον παλιό «λοχαγό» του ΠΑΣΟΚ, Στέφανο Μανίκα, να εκπροσωπήσουν το κόμμα στον διάλογο για την Δημοκρατική Παράταξη.
Παρότι εντός της ΔΗΜΑΡ επικρατεί προβληματισμός και επιφυλακτικότητα για το μέλλον του εγχειρήματος, είναι προφανές ότι ευρισκόμενοι εντός πολιτικού αδιεξόδου προσπαθούν να εξαντλήσουν τις προσπάθειες «αγοράζοντας» ουσιαστικά πολιτικό χρόνο.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης πολιτικής επιβίωσης αποφάσισαν να συστήσουν και οι ίδιοι ένα φόρουμ διαλόγου της Κεντροαριστεράς με στόχο να προσελκύσουν ανένταχτες δυνάμεις και μικρότερες ομάδες και να προσέλθουν στον διάλογο με το ΠΑΣΟΚ με «προίκα».
Ελπίζουν δε ότι το συνέδριο που οργανώνεται το φθινόπωρο θα λειτουργήσει θεραπευτικά στο κόμμα και θα το οδηγήσει στην επιβίωση, παρότι οι μετεκλογικές δημοσκοπήσεις είναι απογοητευτικές.
Το σοκ του 1% στις ευρωεκλογές φαίνεται ότι δεν ευαισθητοποίησε τους ψηφοφόρους του 2012 και το ζήτημα είναι αν ένα συνέδριο, που ουσιαστικά θα νομιμοποιήσει ξανά κάποια στελέχη του κεντρικού μηχανισμού, μπορεί να δώσει ανάσα ζωής στο θνήσκον κόμμα…
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ