Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Κλειδώστε τον Μπεργκ (και πετάξτε το κλειδί...)

Η ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΟ, Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ
Ο Μπεργκ είναι ακόμα εδώ; Τουλάχιστον ως χθες βράδυ ήταν, γιατί από σήμερα το όνομά του πιθανότατα θα ταξιδεύει με τις λίστες των ατζέντηδων! Ο Μπεργκ είναι η κεντρική κολώνα του φετινού Παναθηναϊκού και μαζί ο θεμελιωτής της σπουδαίας νίκης στον μεγάλο τελικό με τον ΠΑΟΚ. Το 4-1 στο ΟΑΚΑ είναι η πιο καθαρή νίκη στους τελευταίους τελικούς Κυπέλλου. Με μεγάλο σκορ, με ελάχιστο άγχος, με καλό ποδόσφαιρο. Χωρίς φωνές αγανάκτησης στα αποδυτήρια, χωρίς διαιτητικές αβλεψίες και τυφλώσεις των βοηθών, χωρίς ψυχολογικό καταναγκασμό στον αντίπαλο
Μια νίκη που χωρίς υπερβολή μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική. Γιατί φέρνει τη δικαίωση της ανεπανάληπτης προσπάθειας...

να αναστυλωθεί η μεγάλη ομάδα του Τριφυλλιού τη στιγμή που κατάρρεε. Και ακόμα:
* Γιατί δικαιώνει τα παιδιά που δούλεψαν σκληρά για να φτάσουν στο χθεσινό επίτευγμα.
* Γιατί επιβραβεύει το τόλμημα του Αλαφούζου, δηλαδή μια κίνηση που έμοιαζε απονενοημένη – σαν μια προσπάθεια που έδινε παράταση στην πτώση και τίποτε άλλο.
* Γιατί σφραγίζει τη μεθοδική δουλειά τού Αναστασίου και των ανθρώπων που τον πλαισιώνουν.
Ο χθεσινός Παναθηναϊκός αμφισβητήθηκε μόνο στο τελευταίο 10λεπτο, το πολύ 15λεπτο, του πρώτου ημιχρόνου όταν ο αναιμικός, ο ημιθανής ΠΑΟΚ της έναρξης, άρχισε να ανεβαίνει. Στο 30΄ έδειξε ότι έχει παλμό. Στο 35΄ ότι μπορεί να ζήσει και να διεκδικήσει πάλι αυτό που πολλές φορές έχει κάνει: την ανατροπή.
Εκεί ακριβώς, στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, μίλησε πάλι ο παικταράς. Αν το τρίτο γκολ του Μπεργκ (και τέταρτο του Παναθηναϊκού) ήταν για σεμινάριο υψηλού επιπέδου, το δεύτερο πρέπει να αποτυπωθεί σε DVD και να γίνεται μάθημα σε παίκτες, προπονητές και… τερματοφύλακες. Να το δείχνουν ξανά και ξανά: έτσι σήκωσε το κεφάλι για να δει δήθεν τους συμπαίκτες που (επίσης δήθεν) θα τροφοδοτούσε, έτσι έκανε τον Γλύκο να κινηθεί μισό βήμα από την εστία του προ τους άλλους επιθετικούς, έτσι κεραυνοβόλησε περνώντας την μπάλα από το μάτι της βελόνας στην κλειστή γωνία. Υπέροχο και ευφυές!
Εκεί είναι που λες ότι ο Παναθηναϊκός έχει τον καλύτερο παίκτη του φετινού πρωταθλήματος στο ΣΥΝΟΛΟ της περιόδου. Και εκεί φοβάσαι ότι αυτός ο παίκτης θα χαθεί αύριο αν σήμερα δεν… τον κλειδώσεις σε ένα δωμάτιο, αν δεν πετάξεις το κλειδί στη θάλασσα και αν δεν απαγορεύσεις στους κλειδαράδες να πλησιάσουν!
Απέναντι σε αυτόν τον ΣΟΒΑΡΟ Παναθηναϊκό του θριάμβου και της απόλαυσης παρατάχθηκε ο γνωστός εκτός Βορείου Ελλάδος ΠΑΟΚ. Φοβισμένος, ανήμπορος να αντιδράσει ακόμα και όταν το πέναλτι τον έβαλε κάπως στο παιχνίδι. Ένας ΠΑΟΚ που ήρθε με μεγάλα λόγια για πριμ και με υπερφίαλες δηλώσεις Σαββίδη, ακόμα και λίγο πριν από το ματς, ότι «θα το πάρουμε εκατό τοις εκατό».
Αλλά έτσι δεν γίνονται οι μεγάλες ομάδες σαν και αυτή που θέλει ο κόσμος του ΠΑΟΚ με τη υγιή συμπεριφορά. Και όχι αυτός που σηκώνει (δήθεν αλληγορικά) πανό ενθουσιασμού για την «πιο μεγάλη μετακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα»

Διον. Βραϊμάκης 
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Κυριακής) 
Από HardDog
 αναρτήθηκε από: ΤΟ ΓΡΕΚΙ