Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Τα έσπασαν Προβόπουλος-τρόικα για τα κεφάλαια των τραπεζών

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests

Χωρίς συμφωνία για το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες ολοκληρώθηκε η συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Τράπεζα της Ελλάδος θα προχωρήσει μονομερώς στην δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως αυτά προκύπτουν από την μελέτη που πραγματοποίησε η Blackrock, ενώ δεν προβλέπεται να γίνει νέα συνάντηση του κ. Προβόπουλου με τους εκπροσώπους της τρόικας, καθώς ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναχωρεί την Τετάρτη για τη Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικές πηγές, η αιτία της διαφωνίας εντοπίζεται στην εμμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε δικές του εκτιμήσεις, οι οποίες είναι σαφώς μεγαλύτερες εκείνων της Τραπέζης της Ελλάδος. Μάλιστα, πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times έφερνε τις εκτιμήσεις αυτές ως και στα 20 δισ. ευρώ, τη στιγμή που, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά τις πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες στα 6 δισ. ευρώ. 

http://www.news.gr