Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

«Ανοιξε» η εφαρμογή για τα e-παράβολα

Στο taxisnet και όχι στην εφορία θα πρέπει να απευθύνονται ήδη από χθες όσοι φορολογούμενοι πρέπει να αγοράσουν παράβολα από σειρά υπουργείων και φορέων.
H εφαρμογή e-παράβολο τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία και διατίθενται αρχικά σε ηλεκτρονική μορφή παράβολα των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Τουρισμού, Εξωτερικών, Εργασίας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αλλά και φορέων όπως ο ΕΟΤ, το ΑΣΕΠ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Σωμάτων Ασφαλείας και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης - Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης.

Τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν παράβολα και από άλλους φορείς του Δημοσίου και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σύντομα δεν θα χρειάζεται για κανένα από τα 1.800 παράβολα, τέλη και χαρτόσημα να απευθύνονται οι φορολογούμενοι στις Δ.Ο.Υ. Όλα θα δίνονται ηλεκτρονικά.
Η διαδικασία
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο σε πιστοποιημένους όσο και σε μη πιστοποιημένους χρήστες του taxisnet. Στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) ο φορολογούμενος επιλέγει την εφαρμογή «e-παράβολο».
Αρχικά επιλέγεται ο φορέας του Δημοσίου που απαιτεί το παράβολο π.χ. υπουργείο Τουρισμού. Στη συνέχεια η «κατηγορία παραβόλου» π.χ. έκδοση άδειας ξεναγού και μετά ο «τύπος του παραβόλου» π.χ. ένταξη σε Μητρώο Ξεναγών. Απευθείας στα δεξιά της σελίδας εμφανίζεται το κόστος, στην προκειμένη περίπτωση 20 ευρώ.
Συμπληρώνοντας βασικά του στοιχεία, όπως το ονοματεπώνυμο, τον ΑΦΜ, την ημερομηνία γέννησης και το email του και πατώντας στο τέλος το κουμπί «υποβολή» θα λαμβάνει στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο μήνυμα με τον κωδικό εξόφλησης αλλά και τον κωδικό του e-παραβόλου.
Με τη λήψη του κωδικού η εξόφληση γίνεται είτε στις τράπεζες, είτε στα ΕΛΤΑ και σε δύο εργάσιμες ημέρες το σύστημα ΔΙΑΣ που συγκεντρώνει όλες τις πληρωμές ενημερώνει το σύστημα taxis ότι έγινε η πληρωμή.
Τότε ο κωδικός που έχει λάβει στο email του ο φορολογούμενος ενεργοποιείται και στην υπηρεσία που απαιτεί την κατάθεση του παραβόλου δεν δίνεται πια χαρτάκι, αλλά αυτός ο κωδικός. Η υπηρεσία που απαιτεί το παράβολο ελέγχει την εγκυρότητα του κωδικού από το σύστημα taxis ηλεκτρονικά σε λίγα δευτερόλεπτα και η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.
Από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, θα δοθεί η δυνατότητα χρήσης χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας για την πληρωμή του e-παραβόλου και ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει αμέσως το ηλεκτρονικό παράβολο στον φορέα.
Ποια παράβολα διατίθενται σήμερα ηλεκτρονικά
ΑΣΕΠ
· Υποβολή αίτησης συμμετοχής
· Υποβολή ένστασης
· Συμμετοχή σε ειδική διαδικασία (test) Γ.Γ. Ενημέρωσης – Επικοινωνίας και ΜΜΕ
· Ένσταση διαγωνισμού
ΕΟΤ
· Έγκριση καταλληλότητας οικοπέδου
· Χορήγηση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (ΕΣΛ)
· Νέα άδεια
· Μεταβίβαση
· Αντικατάσταση
· Έγκριση Σχεδίων
· Έκδοση του ΕΣΛ λόγω αλλαγής επιχειρηματία
ΤΕΑΠΑΣΑ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Σωμάτων Ασφαλείας)
· Ένσταση διαγωνισμού
· Τηλεοπτικά δικαίωματα μετάδοσης αθλητικών αγώνων
· Αντίτιμο εισιτηρίων αθλητικών διοργανώσεων
· Τέλος συνέχισης - διατήρησης συναγερμού
· Παροχή υπηρεσιών ΕΛΑΣ προς τρίτους με ανταλλάγματα
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
· Πρόστιμα μη τήρησης στρατιωτικών υποχρεώσεων
· Εξαγορά στρατιωτικών υποχρεώσεων
· Άσκηση ένστασης
Υπουργείο Εξωτερικών
· Παράβολα Δημοσίου πάσης φύσεως
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
· Άσκηση δραστηριότητας
· Ασφάλιση και Υγεία στην Εργασία
· Ένσταση Διαγωνισμού
Υπουργείο Τουρισμού
· Έκδοση άδειας ξεναγού
Υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων
· Άδεια οδήγησης
· Κάρτα ψηφιακού ταχογράφου
· Χαρτόσημο Άδειας Οδήγησης

posted by: http://www.euro2day.gr