Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Μετά το Eurogroup τι;

Τις τελευταίες ώρες έχουμε όλοι οι Έλληνες γίνει αποδέκτες διάφορων "έγκυρων" οικονομικών και όχι μόνο αναλύσεων, που προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το ανακοινωθέν του Eurogroup.

'Ολοι έχουν μια άποψη να πουν και μια "βαθυστόχαστη" ανάλυση να κάνουν.

"Έγκυρα" και "έγκριτα" ΜΜΕ κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων προσπαθώντας να μας πείσουν το καθένα κατά πως θέλει, έχοντας βγάλει από την φαρέτρα τους όλα τα "μεγάλα" ονόματα και παρουσιάζοντας αναλύσεις "έγκυρων" και "έγκριτων" μέσων του εξωτερικού, για να δημιουργήσουν το κλίμα που θέλουν στην άμοιρη κοινή γνώμη της Ελλάδας, η οποία είναι ζαλισμένη μεν από όλα αυτά, αλλά ακόμα - δυστυχώς - για όλους αυτούς, δείχνει να έχει εμπιστοσύνη σ΄αυτή την κυβέρνηση.

Αν όντως υπάρχει πραγματική θέληση από πλευράς κυβέρνησης να μην αυτοξεφτυλιστεί και να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, τότε έχουν λόγο να τρέμουν και να παίζουν τα ρέστα τους...

Ίδωμεν... Περιμένουμε...

Οι πρώην κυβερνητικοί εταίροι τώρα -μέσω των ανακοινώσεων τους - βγάζουν όλη την χολή τους, επειδή τα σχέδια τους για αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης μετά την επίτευξη της συμφωνίας - με όλα τα γκρίζα σημεία που αδιαμφισβήτητα υπάρχουν - κατέρρευσαν παταγωδώς, παρά το καλά οργανωμένο σχέδιο των σφιχτών ημερομηνιών που είχαν φροντίσει να φτιάξουν.

Η δίμηνη παράταση που ζήτησαν, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, ότι ζητήθηκε για να μην υπάρχει ο χρόνος για σκληρή διαπραγμάτευση χωρίς πίεση χρόνου.

Η απρόσκοπτη ρευστότητα των τραπεζών θα ανάγκαζε την νέα κυβέρνηση να υποκύψει ή να "πέσει".

Η τύχη του Ελληνικού λαού; Λεπτομέρειες...

Το προσεχές 4μηνο θα είναι σίγουρα δύσκολο αλλά θα είναι και ώρα αλήθειας για την κυβέρνηση.

Έχει μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξει τα δεδομένα στην Ελλάδα και να δημιουργήσει μια χώρα αλιώτικη.

Έχει την ευκαιρία να δείξει σε όλο τον κόσμο πως υπάρχει και άλλος δρόμος, αρκεί να υπάρχει το όραμα και η θέληση.

Ας μην ξεχνάμε και την γεωστρατηγική μας θέση, που ηθελημένα κάποιοι ξεχνούν να αναφέρουν και που προς τιμήν του θύμησε ο Τσίπρας.

Υπομονή λοιπόν για να δούμε τι θα δούμε.

Ας έχουμε κατά μόνο την άποψη Κρούγκμαν "...καθώς τίποτα ουσιαστικό δεν λύθηκε, είναι ήττα αν οι Ελληνες την αποδεχτούν ως τέτοια. Αυτό σημαίνει ότι τίποτα δεν είναι ξεκάθαρα λυμένο. Και αυτό είναι αναμφισβήτητα καλό αποτέλεσμα. Ωρα για την Ελλάδα να οργανωθεί."


postman