Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Όπλο μας το Grexit!


Όπλο μας το Grexit!
Αφού είδαν και αποείδαν οι τρομοκράτες του Βερολίνου και των Βρυξελλών, ότι δεν περνάνε στους Έλληνες οι μαύρες προφητείες τους για μία Ελλάδα που θα γίνει «Αλβανία του Χότζα» αν δεν τηρήσει επακριβώς τις εντολές της τρόικας, τις τελευταίες μέρες άλλαξαν το έργο, το τροπάριο, το βιολί τους και την παραμύθα τους.
«Και να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, χ....με» μας λέει με ένα ακραίο περιφρονητικό ύφος η Γερμανίδα καγκελάριος, ενώ διάφοροι «κηπουροί» της (τύπου Μοσχοβισί) δεν χάνουν ευκαιρία να μιλάνε για θωράκιση του ευρώ από τον όποιον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, για μηχανισμούς προστασίας του ευρώ και για ένα γεγονός, τέλος πάντως, εάν η Ελλάδα φύγει από αυτό, που ούτε θα το καταλάβουν οι διεθνείς αγορές.
Βέβαια, απέναντι σε αυτούς τους «παπαγάλους» του Βερολίνου υπάρχουν και οι έντιμοι, ειλικρινείς και αντικειμενικοί οικονομικοί αναλυτές (όπως το έγκυρο παγκόσμιας εμβέλειας πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg) που υποστηρίζουν, ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλέσει έναν τεκτονικό σεισμό σε όλο το ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Όχι τόσο λόγω του οικονομικού μεγέθους του γεγονότος, αλλά από το βέβαιο κύμα ανασφάλειας και αταξίας που θα προκαλέσει στις εύθραυστες ισορροπίες του ευρώ με άλλα νομίσματα (δολάριο, κινέζικο γουάν, αγγλική λίρα, ιαπωνικό γεν κλπ).
Το ποιος τελικά από τους δύο προφήτες για το καλό ή κακό σενάριο μίας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει δίκιο, μας το αποκαλύπτουν οι αριθμοί.
Προσέξτε. Και μόνο από το γεγονός ότι υπάρχει η προοπτική μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη πέφτουν, το ευρώ χάνει την αξία του έναντι του δολαρίου, η ΕΚΤ αγοράζει πάλι εκτεταμένα κρατικά ομόλογα για να στηρίξει τις τράπεζες (δηλαδή στην ουσία «κόβει» χρήμα για να το ρίξει στην αγορά) και παράλληλα το αμερικανικό δολάριο και το κινέζικο γουάν γίνονται οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού βάζοντας στην άκρη το ευρώ, όλα αυτά σημαίνουν πολλά για τον τρόμο που αντιμετωπίζουν το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες και η Νέα Υόρκη μία πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Και να λοιπόν, όλα αυτά συμβαίνουν απλά και μόνο γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, φανταστείτε τι έχει να γίνει στην ευρωζώνη, αν μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητήσει να διαπραγματευτεί από μηδενική βάση με την τρόικα την εξόφληση του ελληνικού χρέους.

Γιατί εφόσον συμβαίνουν αυτές ήδη οι σεισμικές αντιδράσεις στο ευρώ γιατί υπάρχει η προοπτική να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, στη δεύτερη και τρίτη φάση του ελληνικού προβλήματος (σχηματισμός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - διαπραγμάτευση) είναι βέβαιο ότι θα επικρατήσει πανικός, κατάρρευση των πάντων στην ευρωζώνη και η απειλή του Grexit, ίσως θα είναι η χαριστική βολή στο ευρώ.
Αν φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, ποιος είναι σίγουρος ότι αυτό το γεγονός δεν θα προκαλέσει έναν τραπεζικό και νομισματικό σεισμό στην Ευρώπη, γιατί 360 δισ. ευρώ είναι το χρέος μας, εκ των οποίων μόνο το 1/5 ανήκει σε ιδιώτες, με αποτέλεσμα να τιναχθούν στον αέρα οικονομικά ασθενή κράτη, που μας έχουν ήδη δανείσει τεράστια ποσά, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, ακόμη και η Γαλλία με την Αυστρία.
Βάζω λοιπόν στο τραπέζι μία σκέψη: μήπως τελικά το Grexit αντί να είναι ένας μπαμπούλας για την Ελλάδα, είναι ένα υπερόπλο ελληνικό, που μεταφέρει τον τρόμο από τον Έλληνα ψηφοφόρο στο Βερολίνο και τους υποτελείς του;
Δεν ζητάω και δεν εννοώ να προκαλέσουμε την έξοδό μας από την ευρωζώνη. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιστρέψει στην κόλαση της δραχμής. Εννοώ να «βάλουμε το πιστόλι πάνω στο τραπέζι». Και να τους δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι για όλα. Δεν εννοώ να μην πληρώσουμε τα χρέη μας, γιατί τότε θα είμαστε μία χώρα απατεώνων και μπαταχτσήδων.
Εννοώ να τους πιέσουμε στη διαπραγμάτευση, δείχνοντάς τους ότι και εμείς είμαστε έτοιμοι για την κάθοδο στην κόλαση της χρεοκοπίας.
Παίρνοντας, όμως, και αυτούς μαζί μας.

newsbomb.gr