Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

Στην αίθουσα «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου η παρουσίαση σειράς τεσσάρων επετειακών γραμματοσήμων, που εκδόθηκαν από τα ΕΛΤΑ για την 5η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. Η επετειακή αυτή σειρά παρουσιάσθηκε από τον Yφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Κούρκουλα και τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Κωστή Μελαχροινό.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο επικεφαλής του Γραφείου της Ελληνικής Προεδρίας πρέσβης κ. Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, ο Ειδικός Σύμβουλος Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ κ. Μωυσής Κωνσταντίνης και ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής των ΕΛΤΑ κ. Γιάννης Λεπενιώτης.
    
Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, η εικαστικός και καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών κα Μαίρη Σχοινά, η συντηρήτρια των αρχαιοτήτων της ανασκαφής της Ίκλαινας Μεσσηνίας, κα Στεφανία Βελδεμίρη, έργα των οποίων απεικονίζονται στα γραμματόσημα, πρέσβεις, ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών και των ΕΛΤΑ.
 
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Κούρκουλας, εξήρε τα ΕΛΤΑ για την πρωτοβουλία τους που ανταποκρίνεται, όπως είπε, στην επιδίωξη της Ελληνικής Προεδρίας προκειμένου να αξιοποιηθεί η ευκαιρία και να αναδειχθεί η χώρα μας, ο πολιτισμός, η Ιστορία και η κουλτούρα της.
Ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Κωστής Μελαχροινός αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη χρονική συγκυρία κατά την οποία η Ελλάδα αναλαμβάνει για ένα εξάμηνο την Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. και τόνισε την ανάγκη να προωθηθεί η σύγκλιση μεταξύ των χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής οικογένειας στη βάση της πολιτικής διάστασης του κοινού Ευρωπαϊκού οράματος για την ολοκλήρωση.
 
Η υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων των ΕΛΤΑ κυρία Ελένη Κοντού παρουσίασε αναλυτικά τα τέσσερα επετειακά γραμματόσημα: από την τοιχογραφία της αρχαίας Ίκλαινας της Μεσσηνίας μέχρι το αφαιρετικό καραβάκι της Ελληνικής Προεδρίας 2014, η ελληνική θάλασσα αποτυπώνεται με ιδιαίτερο τρόπο σε αυτά τα γραμματόσημα, τα οποία αναδεικνύουν την πολυδιάστατη δυναμική της 5ης Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελώντας πια το ιστορικό ντοκουμέντο της.



http://www.elta.gr